Na een lange, koude winter is het tijd om je in gezellige dekens te wikkelen. Nou ja, niet letterlijk. Maar het voelt zeker goed om dat te doen terwijl je TV kijkt of je favoriete boek leest. Naast de knusheid is er nog een reden waarom je een deken om je heen zou willen slaan. Om warm te blijven, natuurlijk! Of je nu alleen woont of met iemand anders, een deken om je heen wikkelen is een van de beste manieren om warm te blijven op een kille avond.

Stap 1: Zoek de juiste deken

Eerst moet u de juiste deken vinden voor het inwikkelen. Wat voor deken je ook kiest, hij moet warm en comfortabel zijn. Als je niet veel dekens hebt, zorg er dan voor dat je er een kiest die groot genoeg is om om jezelf heen te wikkelen. De dekens moeten zo lang zijn dat ze, als je ze om je lichaam wikkelt, tot je knieën komen. Een deken van ongeveer 1,5 meter lang is bijvoorbeeld goed genoeg om om uzelf heen te wikkelen. Bedenk ook dat u altijd een kleinere deken meerdere keren om uzelf heen kunt wikkelen als deze niet lang genoeg is.

Stap 2: Wikkel de deken

Vervolgens moet je de deken om jezelf heen wikkelen. Hier lees je hoe je dat moet doen: – Vouw eerst de deken in tweeën. – Til vervolgens één uiteinde van de deken op. – Steek één arm in de deken. – Leg de deken over je borst. – Wikkel vervolgens de andere arm in de deken en breng deze over uw borst. – Stop tenslotte de gevouwen rand van de deken onder je lichaam en breng de rest van de deken over je schouders.

Stap 3: Leg je voeten er eerst in

Leg nu eerst je voeten in de deken. Breng daarna de rest van de deken over je lichaam. Dit is hoe je dat moet doen: – Wikkel eerst de deken om beide voeten. – Til dan één kant van de deken op. – Leg vervolgens uw armen in de deken. – Stop tot slot de gevouwen rand van de deken onder je lichaam en breng de rest van de deken over je schouders.

Laatste woorden.

Nadat je de deken om je lichaam hebt gewikkeld, controleer je of je het goed hebt gedaan. Als je zeker wilt weten dat de deken goed blijft zitten, kun je hem vastzetten met een veiligheidsspeld. En als de deken te lang is, kun je hem in tweeën of in drieën vouwen. Een deken om je heen slaan is een eenvoudige manier om warm te blijven tijdens een kille nacht.

Categories: Algemeen

error: Content is protected !!