Pannendak vervangen

Daken hebben een levensduur van ongeveer 25 jaar, maar dat betekent niet dat u het vervangen van uw dak moet uitstellen tot het afbrokkelt. In werkelijkheid zijn veel woningen al toe aan een nieuw dak. Het oude dak vertoont tekenen van snelle slijtage na jaren dienst. Soms heeft het gewoon een beetje TLC nodig om het weer tot leven te brengen. In andere gevallen moet het oorspronkelijke pannendak misschien helemaal worden vervangen in plaats van te wachten tot er een heel nieuw dak is geïnstalleerd. Hier zijn enkele tips over hoe een pannendak te vervangen:

Ten eerste, bepaal de conditie van uw dak.

De eerste stap naar dakvervanging is het bepalen van de staat van uw dak. U kunt dit doen door uw dak uit te klappen en te controleren op lekken. Als er geen zijn, zit u goed. Als er echter tekenen van lekkage zijn, kan het de moeite waard zijn om te kijken of u een nieuw dak kunt kopen. Als uw dak er gezond uitziet, is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe dakbedekking. Of uw dak nu 25 of 50 jaar oud is, er zijn genoeg daken die in goede staat zijn om te worden vervangen. Als uw dak echter in slechte staat is, kunt u geld besparen door het zelf te doen.

In slechte dakbedekkingsomstandigheden kan een nieuw dak tot $3.000 kosten, terwijl de schatting van een reparateur meestal tussen $1.500 en $2.500 zal liggen. Vergelijk dat met de kosten van een nieuw dak in goede dakconditie – ongeveer $1.300 tot $1.500 – en het is gemakkelijk te zien waarom het vervangen van een dak kosteneffectiever kan zijn dan het repareren van een lekkend dak.

Koop een nieuw dak voordat het bestaande in gevaar komt.

Aangezien een nieuw dak waarschijnlijk duurder zal zijn, is het beter om uw dak ten minste twee jaar voordat het “vervalt” te vervangen, wat meestal in maart van elk jaar is. Dit geeft u de tijd om uw huidige dakbedekking te onderzoeken en beslissingen te nemen over de vervanging ervan. Het is ook een goed idee om uw budget in overweging te nemen en te beslissen of het nieuwe dak evenveel zal kosten als het oude. Als het bestaande dak ernstige problemen vertoont die moeten worden verholpen, zal een nieuw dak minder kosten om te herstellen, maar zal het zichzelf op de lange termijn ruimschoots terugbetalen.

Kortom, wanneer is een pannendak aan vervanging toe?

Uw dak moet worden vervangen wanneer het er versleten of beschadigd begint uit te zien. Dit gebeurt meestal in de winter, wanneer de sneeuw en regen ervoor zorgen dat het water zich in de dakpannen verzamelt en er lekkages ontstaan. Als uw dak er nu een beetje versleten en kapot uitziet, maar het is nog winter en u heeft geen plannen om te verhuizen, dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuw dak. Als u echter van plan bent om tijdens de wintermaanden te werken of als u geld van uw huidige dakbedekkingsproject gebruikt om een nieuw dak te kopen, is het verstandiger om te wachten. Een nieuw dak zou tussen de $300 en $500 moeten kosten, maar kost meestal tussen de $700 en $1,300. Dit is waarom u uw dak moet vervangen voordat uw huidige dak in maart “vervalt”.

Categories: Algemeen

error: Content is protected !!